- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFarshad Bashir stelt Kamervragen over nieuwe motorenrichtlijn

Farshad Bashir stelt Kamervragen over nieuwe motorenrichtlijn

- Advertentie -

Delen

Tweede–Kamerlid Farshad Bashir van de SP vindt het absurd dat de Europese Commissie werkt aan nieuwe, strengere normen voor scheepsmotoren. Hij heeft minister Schultz van Haegen Kamervragen gesteld naar aanleiding van berichtgeving in deze krant over de toekomstige motorenrichtlijn. Hij wil van de minister van Infrastructuur & Milieu weten wat ze van de plannen vindt.
 
“Deelt u de mening van de SP-factie dat mede in het licht van de crisis het absurd is om schippers te verplichten om voor 2020 een nieuwe motor aan te schaffen voor een bestaand schip en dat het logischer is dat deze richtlijn alleen geldt voor nieuwbouw? Zo ja, wat gaat u er aan doen om dit zo snel mogelijk kenbaar te maken aan de Europese commissie? Indien nee, hoe gaat u dat uitleggen aan de vele schippers die nu al het hoofd niet meer boven water kunnen houden?”

Inzet voor schippers
Bashir, die op 11 april in Brussel aanwezig was bij de schippersprotesten, verwijt Schultz van Haegen in zijn vragen ook dat zij zich te weinig inzet voor de door de crisis getroffen schippers. Deelt u de mening dat uw inzet tot nu toe op zijn zachtst gezegd zeer teleurstellend is? Zo ja, hoe gaat u zich beter inzetten voor de binnenvaartschippers? Zo niet, kunt u dan uitleggen op welke manier schippers iets van uw inzet gemerkt hebben?
Hij vindt dat een goed plan van aanpak geen maanden op zich kan laten wachten en vraagt wat de minister gaat ondernemen. “Wilt u eigenlijk wel echt dat de crisis voor de binnenvaart uitgeroepen wordt?”

Maandag 22 april werd bekend dat minister Schultz van Haegen de crisisaanmelding die België voorbereidt zal steunen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -