Scheepvaartverkeer op Boven-Zeeschelde weer mogelijk bij hoogtij

0
Hulpdiensten actief op de Boven-Schelde bij Dendermonde. (foto gemeente Dendermonde)

Sinds woensdagmorgen (9 augustus) 08:30 uur is er bij hoogtij weer scheepvaart mogelijk op de Boven-Zeeschelde, ter hoogte van Grembergen. Omdat de maandag gezonken kempenaar met bakstenen zich in de vaarweg bevindt, werd alle scheepvaartverkeer gestremd.

“Recente peilingen leerden ons de exacte locatie van het schip. Het schip ligt voldoende diep. Daarom is beslist dat scheepvaartverkeer vanaf woensdag 9 augustus 8u30 terug mogelijk is onder bepaalde voorwaarden”, aldus vaarwegbeheerder de Vlaamse Waterweg. “De stremming die tot vrijdagmiddag van kracht was, wordt vanaf woensdagochtend 8u30 opgeheven. Er zal dan opnieuw gevaren mogen worden over de Boven-Zeeschelde ter hoogte van Grembergen, indien de waterstand voldoende hoog is.”

Bij een waterstand van meer dan 2 meter T.A.W. (Tweede Algemene Waterpassing), mag de scheepvaart passeren. Er ligt een boei die de ligging van het wrak aangeeft, zodat de schippers maximaal afstand kunnen houden. Er wordt een bericht aan de schipperij gepubliceerd met een overzicht van de uren waarop gevaren kan worden.

“Tijdens de bergingswerken zal het vermoedelijk niet mogelijk zijn om te passeren en zal er opnieuw een tijdelijke stremming afgekondigd worden. Er is nog geen duidelijkheid over de timing en methode van de berging van het schip, maar in de tussentijd doen we op deze manier al het mogelijke om de scheepvaart terug te laten doorgaan.”

https://binnenvaartkrant.nl/scheepvaart-op-schelde-stilgelegd-tot-vrijdag

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.