Scheepswerf Geertman gaat digitaal met Floor2Plan

0
Werfeigenaar René Geertman bij de helling. (foto Floorganise)

Bij Scheepswerf Geertman gaat digitalisering voortaan hand in hand met vakmanschap. Bij de werf in Zwartsluis gebeurt het schrijven van uren, boeken van materialen en het plannen van klussen en projecten sinds kort in de app Floor2Plan. Het voordeel is dat er altijd direct zicht is op de gemaakte uren en gebruikte materialen per klus en dat het dubbele werk van de papieren lijstjes voorgoed tot het verleden behoort.

Voorspelbaar

René Geertman is de vierde generatie die in het ruim honderd jaar oude familiebedrijf aan het roer staat en die met zijn ondernemerschap een uitgesproken visie heeft op de toekomst. “Wij zien door de tijd heen dat het karakter van onze klanten verschuift: de waarde van een voorspelbaar project en een zekere doorlooptijd wordt belangrijker. Een scheepseigenaar is niet alleen schipper maar ook ondernemer. Om aan de vraag van vandaag en die van morgen te voldoen willen we de prestaties van onze werf verder ontwikkelen. Digitalisering biedt daarbij volop potentie zolang deze maar in staat is om zich aan te passen aan de processen en organisatie van onze werf.”

Scheepswerf Geertman beschikt over een dwarshelling van 86 meter en een afbouwkade van 110 meter voor uiteenlopende klussen. Er wordt gewerkt aan moderne wn authentieke binnenvaart, van stuurwerkinrichtingen tot gecompliceerde (schade)reparaties.

Eenvoudig

Die vraag past goed bij de expertise van Floorganise; het Zwolse IT-bedrijf richt zich op het overbruggen van de afstand tussen kantoor en werkvloer en dan specifiek binnen scheepswerven.

Ronald de Vries, die namens Floorganise de coördinatie verzorgde, zegt: “Juist omdat Scheepswerf Geertman korte lijnen kent en kort op het werk zit, betekent dit dat onze applicatie uiterst efficiënt en doeltreffend moet zijn, wil het geschikt zijn voor gebruik door de lassers, ijzerwerkers en andere collega’s op en rond de werkvloer. Het eenvoudig en laagdrempelig houden voor de gebruikers daar lag in dit project de uitdaging voor ons.”

Sturen op uren en klussen

Bij Scheepswerf Geertman plannen ze nu in Floor2Plan. Klussen worden per project uitgezet in de tijd. De klussen, opgenomen een bibliotheek met vaste werkzaamheden, worden actief gedistribueerd naar de werkvloer. De app registreert per medewerker de gewerkte tijd en gebruikte materialen. Sturen op uren en klussen is daarmee mogelijk. Na een controleslag komt er van deze invoer automatisch een factuur in het boekhoudprogramma Exact.

‘’We zijn net begonnen met het in de praktijk te brengen maar ik zie dat onze mensen het goed oppakken”, vertelt René Geertman. “Dus mijn gedachten gaan al stiekem uit naar een volgende stap. De mensen van Floorganise zijn erg flexibel en denken volop met me mee. Niet het product maar onze werf staat centraal in de oplossing merk ik.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.