- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchade aan Nijmeegse Waalkade door hoogwater

Schade aan Nijmeegse Waalkade door hoogwater [met video]

- Advertentie -

Delen

Nog steeds lopen mensen over de Nijmeegse Waalkade. Of het water weldra over de rand zal stromen? Zover zal het waarschijnlijk niet komen. Maar toch: de rivier staat behoorlijk hoog in de voormalige flessenhals die door de Waalstad heeft gelopen.

Sinds Rijkswaterstaat een overloop heeft gecreëerd, heeft het water geen vrij spel, maar wordt het verder gedirigeerd zonder onnodige schade te veroorzaken. Weldra zal het water weer moeten vallen.

De nieuwe Waalkade – die tegenwoordig een heuse boulevard mag heten – heeft het desondanks zwaar te verduren door het stromende water. Aan de rand brokkelt ze af, zand spoelt weg en water sijpelt door.

(foto Manon Bruininga)

Geen reden tot paniek, maar wel scheuren van schoonheidsfoutjes in het ontwerp. De steigers aan de kade wijzen als omgekeerde skischansen de hemel in, daar waar de regen en sneeuw vandaan kwam die de hoge waterstand veroorzaakte.

Hoestend kruipt een schip moeizaam omhoog tegen het snelstromende bruinwater in. Afvarig gaat het natuurlijk als een speer. De overloopgeulen langs Rijn, Waal en IJssel staan vol. Nog even en we zijn snel weer van dat hoge water verlost.

tekst: Frank Antonie van Alphen

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -