- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRWS waarschuwt recreatievaart over sterkere stroming op Maas

RWS waarschuwt recreatievaart over sterkere stroming op Maas

- Advertentie -

Delen

De forse neerslag die vandaag voorspeld wordt in met name België kan de komende 24 uur leiden tot een onverwacht sterke stroming van de Maas. Rijkswaterstaat waarschuwt de recreatievaart in Limburg daar extra alert op te zijn en de actuele afvoer van de Maas en de weersomstandigheden goed in de gaten te houden.

“Later vandaag trekt er een actieve storing over het stroomgebied van de Maas”, aldus Rijkswaterstaat. “Met name in België wordt in korte tijd een flinke hoeveelheid neerslag verwacht. Er zijn nog veel onzekerheden, maar de afvoer van de Maas kan daardoor de komende 24 uur in relatief korte tijd snel stijgen. Daardoor wordt de stroming op de Maas veel sterker dan de afgelopen weken het geval was. Er wordt geen extreem hoogwater verwacht.”

Stuw Roermond

De verwachte afvoer is volgens Rijkswaterstaat niet alarmerend, maar vraagt wel om extra alertheid. “Ook is er kans dat uiterwaarden deels onderlopen, onder meer bij Roermond waar de stuw door werkzaamheden niet maximaal kan worden ingezet. Rijkswaterstaat houdt de situatie nauwlettend in de gaten en neemt waar nodig preventief maatregelen.”

Zodra de neerslag in België is gevallen, kan een betere verwachting gegeven worden over de afvoer en waterstanden. Rijkswaterstaat adviseert vaarweggebruikers op de Maas en andere gebruikers van de uiterwaarden om de actuele situatie in de gaten te houden via waterinfo.rws.nl. en rws.nl.

Zodra de afvoer 500 m3/s is bij St. Pieter (Maastricht) zullen omwonenden en gebruikers via de reguliere hoogwaterberichtgeving geïnformeerd worden. Waterschap Limburg informeert via haar site over de waterstanden van de overige rivieren en beken in Limburg.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -