- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFemke Zevenbergen is nieuwe voorzitter van waterbouwers

Femke Zevenbergen is nieuwe voorzitter van waterbouwers

- Advertentie -

Delen

Femke Zevenbergen is benoemd tot voorzitter van de Vereniging van Waterbouwers. Tijdens de algemene ledenvergadering op 20 juni volgde de directeur Projecten bij Boskalis Nederland Hendrik Postma op. Die nam na negen jaar afscheid.

“Als Rotterdammer geloof ik in de handen uit de mouwen steken door mogelijke oplossingen uit te proberen en zo kennis op te doen” zei Zevenbergen. “Tot concrete toekomstbestendige wateroplossingen komen is iets wat we nu samen moeten gaan doen, met balans tussen ecologische en economische ontwikkelingen.”

“Daarnaast wil ik meer mensen aantrekken binnen onze sector en de jonge waterbouwers meer betrekken bij de opgave die voor ons ligt. De waterbouw is niet alleen een belangrijke sector, maar is en blijft ook een uitdagende en fantastische sector om in te werken. Laten we de waterbouwsector daarom meer zichtbaar maken.”

Waterveiligheid

Vanuit haar verschillende rollen bij Boskalis Nederland en in de sector is Femke Zevenbergen gemotiveerd om naast de uitdagingen van vandaag ook aan die van de toekomst te werken. “Als nieuwe voorzitter van de Vereniging van Waterbouwers draag ik graag bij aan de grote waterveiligheidsopgave die voor ons ligt. De waterbouwsector speelt een cruciale rol. Het is aan deze sector om samen met opdrachtgevers, kennisinstellingen en andere partijen, innovatieve oplossingen te ontwikkelen, die ons in staat stellen ons te beschermen tegen de toenemende gevolgen van de klimaatverandering, zoals overstromingen en droogte.”

Verbinden

Zevenbergen wil vanuit de vereniging de verbindende rol versterken door zo veel mogelijk contact te leggen met partijen waarmee de bedrijven de multidisciplinaire uitdaging willen aangaan. “Hiervoor hebben we de overheid en kennisinstellingen nodig, maar denk ook aan woningbouwers en natuurorganisaties. Door nu de denkers en doeners aan zowel opdrachtnemers- als opdrachtgeverszijde te verbinden, kunnen we ervoor zorgen dat we samen gesteld staan voor de nog grotere uitdagingen en onze (internationale) voorbeeldfunctie vasthouden.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -