- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRWS renoveert hefdeur sluis Weurt

RWS renoveert hefdeur sluis Weurt

- Advertentie -

Delen

Op dinsdag 28 april is Rijkswaterstaat bij sluis Weurt gestart met het renoveren van de hefdeur aan de Waalzijde van de westkolk. De hefdeur wordt in twee weken tijd gedemonteerd en uitgehesen. De westkolk is dan op sommige momenten deels en op andere momenten geheel gestremd. De oostkolk blijft ondertussen beschikbaar voor de scheepvaart.

De sluizen in Weurt en Heumen, beide in het Maas-Waalkanaal, krijgen vanaf 2020 een stevige onderhoudsbeurt zodat ze de komende jaren optimaal en veilig kunnen functioneren.

Hinder voor scheepvaart

Er zullen gedurende een aantal jaren regelmatig werkzaamheden aan de sluizen zijn, met de nadruk op de sluizen van Weurt. Dit geeft tijdelijke overlast; Rijkswaterstaat geeft aan deze hinder zo veel mogelijk te beperken.

Sluis Weurt bestaat uit twee kolken. De werkzaamheden vinden nu plaats in de westkolk aan de hefdeur aan de Waalzijde.

  • Van dinsdag 28 april tot en met vrijdag 1 mei is de westkolk gestremd tussen 07.00 en 18.00 uur. Buiten deze tijden is doorvaart door de westkolk mogelijk.
  • Van maandag 4 mei 07.00 uur tot en met zaterdag 9 mei 20.00 uur is de westkolk geheel gestremd.

De oostkolk is gedurende de gehele periode beschikbaar, afhankelijk van de waterstanden.
Om toeloop van kijkers te voorkomen, plaatst Rijkswaterstaat zichtschermen, zodat de werkzaamheden niet te zien zijn vanaf de weg.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -