- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRWS beperkt bediening bij Sluis Heel en Sint Servaasbrug

RWS beperkt bediening bij Sluis Heel en Sint Servaasbrug

- Advertentie -

Delen

Op de Maasroute bedient Rijkswaterstaat de Sint Servaasbrug in Maastricht en Sluis Heel in Maasgouw voorlopig alleen nog maar tussen 09.00 uur en 17.00 uur. 

De maatregel, ingegaan op maandagmiddag 21 november, heeft te maken met het slechte zicht op beide locaties via de camera’s. De brug en sluis worden op afstand bediend en dus zijn goede camerabeelden cruciaal.

Onveilig

Onderzoek bij diverse locaties heeft uitgewezen dat de camera’s bij de Sint Servaasbrug en bij Sluis Heel van onvoldoende kwaliteit zijn, geeft Rijkswaterstaat als verklaring. Het beeld is bij schemering en slecht weer niet goed genoeg en dat kan leiden tot onveiligheid.

Het plaatsen van extra verlichting leverde niet voldoende effect op, stelt Rijkswaterstaat. Daarom heeft de vaarwegbeheerder besloten beide locaties voorlopig alleen tussen 09.00 uur en 17.00 uur te bedienen.

Wachten

In Maastricht kunnen niet alle schepen onder de brug door. Zij moeten wachten tot de brug weer bediend wordt.

Bij Sluis Heel kunnen schippers buiten de bedieningstijden omvaren via sluis Linne en sluis Roermond, geeft Rijkswaterstaat aan. Dat betekent een extra vaartijd van één tot anderhalf uur. Maar Sluis Linne is kleiner dan Sluis Heel. Zodoende moeten schepen die daar niet kunnen schutten sowieso tot de volgende dag moeten wachten. Voor hen is geen alternatieve vaarroute beschikbaar.

Hoelang de beperkte bediening gaat duren, is niet bekend. Rijkswaterstaat zoekt naar een oplossing.

» Lees hier de reactie van de ASV op de beperking van de bedieningstijden:
“Modal shift-beleid werkt niet met slecht onderhouden vaarwegen”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -