Route-app voor beroepsvaart

0

RiverGuide gaat landelijk. De app voor vaarweggebruikers biedt actuele informatie over routes, bezetting ligplaatsen, drinkwaterpunten, auto-afzetplaatsen en meer. Het Rotterdamse bedrijf Teqplay, ook de maker van AIS Buddy, ontwikkelde de app.

Het doel van de nieuwe applicatie is het bevorderen van de veiligheid, verkeersregulering, vlotheid en duurzaamheid op de landelijke vaarwegen. Teqplay heeft nu een overeenkomst gesloten met de belangrijkste vaarwegbeheerders van Nederland: Zeeland Seaports, Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland, Provincie Noord-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Moerdijk, Havenbedrijf Amsterdam en Groningen Seaports.

 

Gratis downloaden

RiverGuide bundelt de beschikbare data van de vaarwegbeheerders en andere betrokkenen. Uit de combinatie ervan stelt het relevante nautische informatie samen voor de vaarweggebruikers. De RiverGuide app is ontwikkeld voor en met binnenvaartschippers.

De app is nog een pilot en wordt de komende tijdverder uitgebreid. Mobiele telefoongebruikers kunnen de app gratis downloaden.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.