Een dag met een lach en een traan  

0

Het Zwolse internaat Prinses Margriet heeft afscheid genomen van vier medewerkers. Deze medewerkers waren met elkaar 158 jaar verbonden aan het internaat. Directeur Sija Leutscher spant de kroon met 45 jaar dienstverband. Anna Oldenkamp, Antje Seine en Henny Plas volgen haar op de voet. Fina Oorburg-van der Haar en Miranda Samsen schreven dit verslag.

Vroeg in de middag was het officiële gedeelte. Onder het genot van een hapje en een drankje werd geluisterd naar bijzondere speeches, onder andere van de directeur van Stichting Meander, de heer X. Bezuijen.

De lange geschiedenis van het Internaat kwam voorbij, maar er was ook oog voor de toekomst. Deze middag werden de nieuwe gezichten van het internaat voorgesteld: regiodirecteur Jacqueline Lokhorst en locatiemanager Miranda Samsen.

(foto’s Jeanet van de Wetering)

Natuurlijk was er ook veel aandacht van en voor de kinderen. Om 15.30 uur kwamen de kinderen uit school en hebben ook zij afscheid genomen met hilarische sketches en liedjes.

Na deze activiteiten konden we genieten van Italiaans eten. Het hema van deze dag was namelijk: La Dolce Vita. Er stonden verschillende foodtrucks. Pizza’s werden vers gebakken, onze koks hadden verschillende pasta’s met saus gemaakt en zoals altijd waren er hamburgers en was er een ijscokraam aanwezig. Tussendoor konden bij een Baristabar verse koffie, cappuccino en latte worden gehaald. Dit alles onder begeleiding van heerlijke muziek van de band Muppetstuff.

 

‘s Avonds werd er afscheid genomen van de jongeren die het internaat verlaten. De leiding had voor ieder van hen een ludiek toneelstukje gemaakt. Ook kregen de jongeren een aandenken mee van het internaat. Deze jongeren schonken het internaat een mooi kunstwerk, dat een mooi plekje krijgt en waardoor ze nooit worden vergeten.

Het was meer dan een geslaagde dag,  waar de ‘afscheidnemers’ met een glimlach aan zullen terugdenken.

 

Fina Oorburg-van der Haar en Miranda Samsen

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.