- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRotterdamse proef met waterstewards voor pleziervaart

Rotterdamse proef met waterstewards voor pleziervaart

- Advertentie -

Delen

In de weekends van 29 en 30 augustus en 5 en 6 september doet Havenbedrijf Rotterdam op de Nieuwe Maas een proef met waterstewards. Ze gaan waterrecreanten vanaf het water helpen met informatie en tips. De rol van de watersteward wordt vervuld door leden van de Dordtse Reddingsbrigade.

De proef past in het beleid van het Havenbedrijf om de aandacht voor de pleziervaart te vergroten nu het steeds drukker wordt op het water in het centrum van Rotterdam. Eigenlijk stond de proef eerder gepland, tijdens Hemelvaart en Pinksteren, maar toen ging alle aandacht uit naar de coronamaatregelen op het water. Havenbedrijf Rotterdam houdt de proef nu alsnog, zodat de bevindingen meegenomen kunnen worden in het beleid van 2021.

Dordtse Reddingsbrigade

De waterstewards dienen te beschikken over kennis van relevante wet- en regelgeving, plaatselijke bekend te zijn, in het bezit van een Klein Vaarbewijs, een marifooncertificaat en goede contactuele eigenschappen. Ze zijn afkomstig van de Dordtse Reddingsbrigade, omdat die in het verleden een soortgelijke rol goed vervulde tijdens de Wereldhavendagen.

De waterstewards varen op twee plaatsen in RHIBS van de reddingsbrigade: bij de monding van de Maashaven en bij de Van Brienenoordbrug. Ze spreken daar de varende recreant aan en verstrekken informatie door het uitdelen van voorlichtingsmateriaal.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -