Stremming Lorentzsluizen wegens onderhoud

0
(foto AdobeStock)

Rijkswaterstaat werkt van maandag 31 augustus tot en met zondag 6 september aan de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand. Van 31 augustus tot en met 4 september betekent dit een algehele stremming voor de scheepvaart. Op 5 en 6 september kunnen schepen tot 5,10 meter hoogte wel schutten.

In 2019 trok een schip ondergrondse kabels kapot die onder de Noordbrug van het complex liggen. Deze kabels zijn belangrijk voor de bediening van de bruggen. Tijdens de geplande worden de oude kabels van de Noordbrug vervangen.

Er worden sleuven uitgebaggerd en buizen in de grond gelegd om herhaling van het eerdere incident te voorkomen en om nieuwe kabels door te trekken. Hierdoor kunnen de bruggen tijdelijk niet worden bediend.

Omvaren

De scheepvaart moet omvaren via de Stevinsluizen. Daar zijn vrijwel zeker langere wachttijden. In verband met de werkzaamheden is er op onderstaande data sprake van hinder of stremming:

  • maandag 31 augustus van 06.00 uur tot en met zaterdag 5 september 06.00 uur: stremming voor alle scheepvaart
  • zaterdag 5 september van 06.00 uur tot en met zondag 6 september 20.00 uur: stremming voor schepen hoger dan 5,10 meter boven NAP

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.