- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRotterdam is voor zeevarenden ‘Port of the Year’

Rotterdam is voor zeevarenden ‘Port of the Year’

- Advertentie -

Delen

Op maandag 23 april is de haven van Rotterdam in Genève uitgeroepen tot ‘Port of the Year 2018’. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst over de Maritime Labour Convention op het kantoor van de International Labour Organisation (ILO). Rotterdam kreeg de prijs toegekend door de International Seafarers’ Welfare & Assistance Network (ISWAN) vanwege de inspanningen om een gastvrije haven voor zeevarenden te zijn.

“Wij zijn blij met deze prijs want het bevestigt dat we goed bezig zijn om een haven te worden waar zeevarenden graag naartoe komen”, aldus havenmeester René de Vries. Sinds drie jaar is hij voorzitter van het Rotterdam Port Welfare Committee (RPWC). Dit is een samenwerkingsverband tussen Deltalinqs, VRC, stichting de Beer en het Havenbedrijf.

 

Nieuw zeemanshuis

Door een startondersteuning heeft RPWC het zeemanshuis International Seafarers’ Centre The Bridge (foto) in Oostvoorne mogelijk gemaakt. Inmiddels hebben in twee jaar tijd meer dan 4.000 zeevarenden het huis bezocht. RPWC zorgde ook voor een mobiele wifi-cabine in de Botlek.

Het samenwerkingsverband heeft de afgelopen jaren verder een impuls gegeven aan tientallen vrijwilligers uit Rotterdam en omstreken. Zij bezoeken schepen, nemen mobiele wifirouters mee aan boord, bieden vervoer naar de zeemanshuizen en bemannen deze zeemanshuizen.

Bij het fonds kan iedereen, bedrijf en particulier, geld aanvragen voor projecten en initiatieven. Het mag daarbij gaan om een specifieke groep, bijvoorbeeld zeevarenden die graag sporten of zeevarenden in een bepaald stuk van de haven, zoals de Botlekhaven.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -