Rondvaart geeft inkijkje in Amsterdamse haven

0

Havenbedrijf Amsterdam organiseert tot en met eind oktober rondvaarten door de havenbekkens die normaal gesproken alleen voor de beroepsvaart toegankelijk zijn. Zo kan ook het grote publiek zien wat zich afspeelt in de havens.

Tijdens de rondvaart komen de havenbekkens, de kades en overslagterreinen, de bedrijfsterreinen en de goederenstromen zoals benzine, granen, kolen, ertsen, cacao en andere voedingsmiddelen aan bod. De 24-uurs bedrijvigheid is van dichtbij te zien en te ervaren.

 

Alleen op zondagen

De rondvaarten vinden plaats op acht zondagen tot eind oktober. Ze worden georganiseerd door Havenbedrijf Amsterdam, samen met rederij De Nederlanden op het salonschip Peter de Grote. Ze duren twee uur en er is een gids aan boord.

Deelname kost € 17,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen € 9,50. Kijk voor meer informatie en reserveren op www.havenrondvaarten.nl.

 

Thema: energie

De Amsterdamse haven is qua overslag de vierde haven van Europa. Het is voornamelijk een energiehaven, met de grootste benzineoverslag van de wereld en tweede in steenkool. In de afgelopen maanden heeft het havenbedrijf samen met de energiebedrijven in het havengebied via de campagne ‘On with energy’ aandacht besteed aan de wijze waarop zij in de Amsterdamse haven werken aan duurzaamheid en veiligheid.

Een bijzondere rondvaart is op 14 juni. Die heeft als thema energie. Op 4 oktober is er ook een themarondvaart. Het thema daarvan is nog niet bepaald. Deelname van de themarondvaarten kost € 22,50 per persoon (kinderen tot 12 jaar: € 17,50).

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.