Meppelerdiep op 16 en 17 april gestremd

0

Rijkswaterstaat plaatst volgende week een nieuwe ophaalbrug in de N331 bij de Meppelerdiepsluis in Zwartsluis. Het scheepvaartverkeer wordt daarvoor gestremd van donderdag 16 april 00.00 uur tot en met vrijdag 17 april 24.00 uur.

Schepen op de route van noord naar zuid (en vice versa) kunnen omvaren via Blokzijl en de Arembergersluis. De sluis in Blokzijl is alleen toegankelijk voor schepen met een maximale diepgang van 1,60 meter. De Arembergersluis is alleen geschikt voor recreatievaart. Voor schepen met een grotere diepgang is de gehele route noord-zuid (en vice versa) gestremd.

 

Slopen

Voordat de brug in gebruik kan worden genomen, moet worden getest of die naar behoren werkt. Als het wegverkeer via de tijdelijke weg over de nieuwe brug rijdt wordt de oude brug gesloopt.

De werkzaamheden zijn nodig om de Meppelerdiepsluis, die nu een keersluis is, om te bouwen tot schutsluis. Met de nieuwe sluis kunnen grotere schepen het hele jaar door naar het Meppelerdiep varen. De nieuwe sluis beschermt de omgeving beter tegen overstromingen.

De scheepvaart wordt op de hoogte gehouden via ‘Berichten aan de scheepvaart’ (BAS-berichten). Bij ongunstige weersomstandigheden kan het werk worden uitgesteld. Actuele informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg is te vinden op www.vaarweginformatie.nl.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.