- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRijkswaterstaat pakt oevers Wilhelminakanaal aan

Rijkswaterstaat pakt oevers Wilhelminakanaal aan

- Advertentie -

Delen

Begin juli is aannemerscombinatie Hakkers-Beens in opdracht van Rijkswaterstaat gestart met onderhoud aan de oevers van het Wilhelminakanaal. Ter hoogte van Tilburg, Hilvarenbeek, Oirschot, Best en Beek en Donk worden onder meer de damwanden vervangen.

De oude, voornamelijk betonnen damwanden maken plaats voor nieuwe stalen damwanden. Om ook ruimte te blijven bieden aan dieren maakt Rijkswaterstaat tussen Tilburg en Oirschot enkele fauna-uitstapplaatsen. Zo’n FUP is een constructie in de damwand waardoor dieren die per ongeluk in het kanaal belanden, gemakkelijk uit het water kunnen komen zodat ze niet verdrinken.

Wrijfgordingen

De werkzaamheden op het traject Tilburg-Hilvarenbeek-Oirschot zijn begin juli 2023 begonnen. Hier is het werk naar verwachting in april 2024 klaar. Eerst worden op een aantal plekken houten wrijfgordingen vervangen, de balken die damwand verstevigen. Op andere locaties op dit traject worden de nieuwe damwandconstructies en de FUP’s vanaf september 2023 aangebracht.

De werkzaamheden aan het Wilhelminakanaal bij Best duren van juli tot en met augustus 2023. Hier gaat het om het vervangen van damwanden. Daarna is het gedeelte bij Beek en Donk aan de beurt.

Maatregelen voor de scheepvaart

De werkzaamheden vinden op werkdagen plaats tussen 07.00 en 19.00 uur en worden voornamelijk vanaf het water uitgevoerd. De scheepvaart kan hinder ondervinden. Eventuele maatregelen worden via de gebruikelijk kanalen gecommuniceerd.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -