- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRidder Roelof

Ridder Roelof

- Advertentie -

Delen

Tijdens de opening van de Maasbrachter Havendagen op vrijdag 23 juni is Roelof Fransbergen (64) geridderd. De Maasbrachtse ondernemer ontving uit handen van burgemeester Stef Strous de koninklijke onderscheiding. Hij mag zich voortaan Ridder in de Oranje-Nassau noemen.

De uitreiking vond plaats in de feesttent op de boulevard van het havendorp. De burgemeester van Maasgouw memoreerde waarom Roelof Fransbergen deze onderscheiding verdient: hij heeft zich verdienstelijk gemaakt voor de scheepvaart, het varend erfgoed en lokale verenigingen in Maasbracht.

Ondernemer Fransbergen was lange tijd voorzitter van de Open Scheepvaartdagen, de voorloper van de huidige Havendagen. Hij was bestuurslid van sectie Havenondernemers Maasbracht en bestuurslid van de Vereniging van Scheepsbevrachters en Logistieke dienstverleners in de Binnenvaart. Ook was hij voorzitter van de Vrienden van het dr. Engelsoord. Enige tijd geleden aanvaardde hij het voorzitterschap van de Vrienden van het Maas-Binnenvaartmuseum. Ook is hij beschermheer van muziekvereniging St. Cecilia.

 

tekst en foto: Noud van der Zee

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -