- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRené Overveld: lintje bij afscheid van Interstream Barging

René Overveld: lintje bij afscheid van Interstream Barging

- Advertentie -

Delen

Na bijna 49 jaar is René Overveld met pensioen gegaan. Voor het vele werk dat hij voor zijn werkgever Interstream Barging en de binnenvaart in zijn geheel heeft verzet ontving de manager Safety Management & Operations tijdens zijn afscheidsreceptie op donderdag 14 maart een koninklijke onderscheiding. Burgermeester Ruud van den Belt van Steenbergen maakte bekend dat Overveld is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De aanbeveling voor de onderscheiding kwam niet allen van Interstream Barging. Ook brancheorganisaties BLN-Koninklijke Schuttevaer en CBRB en de Stichting Afvalstoffen Binnenvaart en de Nederlandse Vereniging Petroleum Industrie hadden zich sterk gemaakt voor het lintje. Namens hen nam Overveld jarenlang deel aan vergaderingen met overheden en organisaties.

René Overveld (links) ontvangt de versierselen die bij de onderscheiding horen van burgermeester Ruud van den Belt. (foto’s Interstream Barging)

Walkapitein

René Overveld ging op 16-jarige leeftijd naar het de KOFS-school (Koninklijk Onderwijsfonds voor de Scheepvaart) in Harlingen voor een opleiding in de binnenvaart. Hij trad daarbij als lichtmatroos in dienst bij de NV Maatschappij tot exploitatie van tanklichters, een onderdeel van de rederij Van Ommeren. In 1980 was hij, op het mts Lutetia, de jongste kapitein op de vloot bij Van Ommeren.

Na negentien jaar varen werd Overveld walkapitein. Dat bleef hij toen Van Ommeren Vopak Barging werd en ook na de fusie met Van der Sluijs Tankrederij tot het huidige Interstream Barging.

Frank Bartels, CFO bij Interstream Barging, sprak René Overveld toe tijdens de afscheidsreceptie.

Gevaarlijke stoffen

Tot het laatste moment droeg Overveld met zijn kennis en kunde bij aan modern, praktisch en veilig vervoer van gevaarlijke stoffen over water, aldus Interstream Barging. “Met zijn ‘eigen wijze’ van gepassioneerd omgaan met veiligheidsvraagstukken rondom het vervoer van gevaarlijke stoffen wist hij – zowel bij ministeries maar ook internationaal in het ADN Safety-comité, binnen de Centrale Commissie voor de Rijnvaart in Straatsburg en bij de UNECE in Geneve – de ambtenaren van ministeries van andere landen voor zich te winnen en de belangen van de binnenvaart op de kaart te zetten. Verder heeft René zich altijd ingezet voor goed onderwijs en promotie van de binnenvaart, waarbij hij onder andere voorzitter is van de raad van advies van de Nederlandse Binnenvaartscholen.”

Frank Bartels, CFO bij Interstream Barging, sprak René Overveld toe tijdens de afscheidsreceptie.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -