- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKoninklijke onderscheiding voor WSS-voormannen

Koninklijke onderscheiding voor WSS-voormannen

- Advertentie -

Delen

Voorzitter Cees de Keijzer (80) en secretaris Piet van Dijk (75) van de World Ship Society Rotterdam zijn 26 april koninklijk onderscheiden. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ze ontvingen de onderscheiding, daags vóór Koningsdag tijdens de traditionele lintjesregen, onder meer voor hun verdiensten op het terrein voor de scheepvaart.

Voedselbank

Piet van Dijk wist al wel ergens van, bekent hij achteraf, maar niet dat hijzelf in de schijnwerpers zou komen te staan. Zijn vrouw Janny (75) ontving namelijk ook een koninklijke onderscheiding; daar was hij van op de hoogte en hij was gevraagd om iets voor te bereiden. “Zij was compleet verrast”, vertelt Piet.

Hoewel ze in Hoek van Holland wonen, en dat valt onder de gemeente Rotterdam. Ze ontvingen hun koninklijke onderscheiding echter in Maassluis. Janny is daar namelijk volop actief voor de Voedselbank. Ook Piet helpt daarbij. Daarnaast is hij in Hoek van Holland actief binnen de kerk. Nu konden ze samen worden gehuldigd.

Zij aan zij

Bovendien stond Piet in de Grote Kerk zij aan zij met zijn medebestuurslid Cees de Keijzer van de World Ship Society. Cees, die eind dit jaar 20 jaar voorzitter is, woont namelijk in Maassluis. Hij was net op tijd terug van een vakantie.

Beiden ontvingen hun lintje uit handen van waarnemend burgemeester Gregor Rensen. De schepenliefhebbers namen de gelegenheid te baat om hem hun jongste boek cadeau te geven: het eind vorig jaar verschenen deel 10 van Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam.

Cees werkte aan alle delen uit de serie, Piet aan de laatste vijf. Samen achterhalen ze verhalen achter bijzondere vaartuigen die Rotterdam aandoen en belichten ze interessante beroepen in de haven. Ze doen het uit enthousiasme en liefde voor de schepen en de haven; ze verdienen er geen cent aan.

Tomeloze inzet

Net als hun tomeloze inzet voor de Rotterdamse afdeling van de World Ship Society. Die vereniging van shipspotters groeide onder hun leiding van 228 naar 409 leden. Daarmee is het waarschijnlijk de grootste WSS-afdelingen ter wereld. Samen met de andere bestuursleden organiseren ze branchebijeenkomsten en maritieme evenementen, vaartochten en excursies naar schepen, werven en maritieme bedrijven en geven ze een eigen magazine uit.

“Dankbaar voor de blijk van waardering”, zegt Cees op de vraag wat de onderscheiding bij hem teweegbrengt. “Heel bijzonder dat er kennelijk iemand is die dit aangezwengeld heeft.” Hij hoopt nog lang door te gaan als voorzitter. “We hebben een klein, kortlijnig bestuur dat fijn samenwerkt.”

Daarnaast verzorgen ze al jaren de veelgelezen rubriek Wereldschepen in deze krant. Ook daarin geven ze uitleg over bijzondere schepen die van over de hele wereld Rotterdam aandoen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -