- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGroot Anker voor Miriam Maes

Groot Anker voor Miriam Maes

- Advertentie -

Delen

Miriam Maes heeft het Groot Anker van de Haven van Rotterdam ontvangen. Ze kreeg de onderscheiding voor haar verdiensten als lid van de raad van commissarissen (RvC) van het Havenbedrijf Rotterdam.

Maes was acht jaar lang lid van de RvC, waaronder zes jaar als voorzitter. Ze ontving de onderscheiding bij haar afscheid uit handen van CEO Boudewijn Siemons. Het Groot Anker is de hoogste onderscheiding van het Havenbedrijf Rotterdam.


De Haven van Rotterdam kent drie onderscheidingen voor personen of organisaties die zich in het bijzonder voor het haven- en industriële complex van Rotterdam verdienstelijk hebben gemaakt. De onderscheidingen kunnen worden aangevraagd bij een jubileum, een afscheid of een andere bijzondere gelegenheid.

Het Groot Anker is de hoogste onderscheiding en wordt in beginsel slechts één keer per jaar toegekend aan iemand die een zeer onderscheiden bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het haven- en industriële complex van Rotterdam. Andere onderscheidingen zijn het Boeganker en Sleepanker.


 

Erkenning

Miriam Maes krijgt de erkenning voor haar ‘onderscheidende bijdrage’ aan de ontwikkeling van het Havenbedrijf, de haven en het industrieel complex. Tijdens haar periode als commissaris zijn cruciale stappen gezet voor de energietransitie en de positionering van Rotterdam in een groeiende markt voor containeroverslag.

Ze bracht kennis van de energietransitie, internationale operationele ervaring en een constructieve manier van denken mee naar de directietafel van het Havenbedrijf, aldus CEO Boudewijn Siemons: “Miriam Maes leidde onze raad van commissarissen in de periode dat de plannen voor de energietransitie vorm kregen. Daarbij is nieuw terrein ontgonnen en zijn complexe keuzes gemaakt. Miriam wist daarbij steeds de juiste vragen te stellen. Ze staat voor duurzame vooruitgang en besluitvorming met oog voor het brede maatschappelijke belang. Mede namens onze aandeelhouders en andere leden van de raad van commissarissen bedanken we daarvoor met het de hoogste onderscheiding van het Havenbedrijf.”

Opvolger

Maes is op 31 december 2023 gestopt, na twee periodes van vier jaar. Ze was sinds 2018 voorzitter van de RvC. Ze is oprichter en voorzitter van het Energy Transition Forum. Ze heeft een lange staat van dienst als commissaris, bestuurder en manager bij multinationals in de energie- en voedingsmiddelensector. Zo werkte zij tien jaar voor Unilever en vervulde zij een lange tijd een commissariaat bij Urenco.

Haar rol als voorzitter van de raad van commissarissen is overgenomen door Koos Timmermans. Timmermans is sinds 2021 rvc-lid en was sinds december 2022 ook vicevoorzitter.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -