Rebes wint Port Community Award voor achterlandvervoerders

0

Rebes is bij de verkiezing van de Port Community Award winnaar geworden in de categorie achterlandvervoerders. Namens het Zwijndrechtse bedrijf, dat deel uitmaakt van Interrijn Holding, nam M. Bijl de prijs vandaag in ontvangst. Rebes is onder meer actief in het vervoer per binnenvaart, spoor- en wegvervoer.

M. Bijl (rechts) van Rebes ontving de prijs uit handen van Wim Milmer van de Broekman Groep. (foto’s MG Redacties)

APL Netherlands, dat winnaar was in de categorie ‘rederijen/cargadoors/agenten’, won de overall-prijs, de Port Community Award 2010. Bij de ‘expediteurs/exporteurs/importeurs’ won Nippon Express. Bij de (achterland)terminals viel de keuze op EMO. Het europees Massagoed-Overslagbedrijf won ook de publieksprijs. Daarvoor konden mensen via internet stemmen. EMO behaalde ruim 36 procent van de 11.000 stemmen.

Port Community System
De Port Community Award wordt jaarlijks toegekend aan het bedrijf dat zich het meest onderscheidt in zijn informatie-uitwisseling via het Port Community System, de digitale infrastructuur van de havens van Rotterdam en Amsterdam.

Vlnr Jeanette Baljeu, Peter Jongepier, Dertje Meijer en Portbase-directeur Iwan van der Wolf.

De prijsuitreiking vond plaats op de RDM Campus in Rotterdam. APL, de Chinese rederij die 100 procent dochter is van Neptune Orient Lines, werd de grote winnaar. Peter Jongepier kreeg de Port Community Award uit handen van de Rotterdamse havenwethouder Jeannette Baljeu en directeur Dertje Meijer van Haven Amsterdam.

Durven delen
Alle twaalf genomineerden (verspreid over de vier categorieën) maakten kans op de overall-award. APL heeft volgens de vakjury als beste invulling gegeven aan het thema van dit jaar: ‘durven delen’. APL is al sinds 2004 deelnemer aan het Port Community System en gebruikt zeventien van de twintig voor de rederij beschikbare services.
 

Ton van der Leer, projectmanager bij EMO, wordt toegezongen door een van de rappers nadat bekend is geworden dat het overslagbedrijf de publieksprijs heeft gewonnen.

Volgens de jury is het een zeer aanwezige partij die zich bovendien uitermate innovatief toont door Portbase ook te gebruiken op APL-kantoren elders in Europa. Daarnaast heeft APL een voortrekkersrol gespeeld bij de ontwikkeling en ingebruikname van één van de meest recente services van Portbase, Voormelding lading import (ICS).

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.