Groot bezoek in IJsselmondse jachthaven

0

Ondanks het druilerige weer was het vandaag feest bij Watersportvereniging IJsselmonde. Daar meerde vanochtend het passagiersschip Salvinia van Feenstra Rijn Lijn af. 170 leden van de Rotterdamse vereniging gingen aan boord voor een vaartocht naar Arnhem. Vanavond keren ze per bus terug.

De Salvinia kon riant afmeren.

Het bezoek van de Salvinia is een unicum. Nooit eerder meerde zo’n groot schip in de jachthaven af. Dat de Salvinia, die 91,50 meter lang is en een diepgang heeft van 1,50 meter, er naar binnen kon, was een klein wonder. Jarenlang kampte de Watersportvereniging IJsselmonde met toenemende ondieptes. Het was zelfs zo erg geworden dat in de recreatiehaven net boven de Van Brienenoordbrug op sommige plaatsen nog maar 60 centimeter water had staan.
De overheid gaf niet thuis en dus nam de vereniging het heft in eigen hand en betaalde zij het baggeren zelf. Dat kostte circa 600.000 euro; dus de WIJ moest er wel een hypotheek voor afsluiten. Maar na vier maanden baggeren, waarbij 25.000 kuub slib werd weggehaald, ligt de haven er weer tiptop bij en is die weer optimaal toegankelijk. Ook voor passanten.

Voorzitter Aad Meijburg (rechts) en secretaris Cor Kindt aan boord van de Salvinia. (foto’s MG Redacties)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.