Prinses Beatrixsluis in twee weekenden 12 uur gestremd

0

De Prinses Beatrixsluis is in twee weekenden twaalf uur lang gestremd. Die tijd heeft Rijkswaterstaat nodig om de derde sluiskolk aan te sluiten op het nieuwe bediensysteem en om de laatste veiligheidstesten te kunnen doen. De stremmingen zijn van zondag 15 september 20 uur tot maandag 16 september 8 uur en van zondag 6 oktober 20 uur tot maandag 7 oktober 8 uur. Schippers kunnen omvaren via de Lek en Wijk bij Duurstede naar het Amsterdam-Rijnkanaal.

Sinds het plaatsen van de roldeuren voor de derde kolk vinden veel testen plaats. Na het in bedrijf gaan van de derde kolk, is kolk 2 gerenoveerd en inmiddels aangesloten op het nieuwe bediensysteem. Nu is het aansluiten van kolk 1 aan de beurt. Om alle systemen te kunnen integreren en om de integrale systeemtesten te kunnen doen, is volledige stremming van alle drie de kolken nodig.

De verdeling van deze zogeheten vierkante stremmingen over twee weekenden heeft Rijkswaterstaat afgestemd met Koninklijke BLN Schuttevaer. In geval van uitloop van de testen en werkzaamheden is tevens een reserveweekend gepland. Tijdens de vierkante stremmingen kunnen schippers omvaren via de Lek naar Wijk bij Duurstede en daar het Amsterdam-Rijnkanaal op. Naar verwachting zijn als gevolg van het omvaren schepen twee uur langer onderweg.

Overzicht

Behalve de vierkante stremmingen, zijn er momenten dat twee van de drie kolken gestremd zijn en is er een langdurige periode dat kolk 1 óf 2 gestremd is. In onderstaande tabel staan ze allemaal op een rij inclusief het reserveweekend voor de vierkante stremmingen.

Naar verwachting geven de stremmingen – buiten de vierkante – geen extra wachttijden.Naar verwachting zijn alle renovatiewerkzaamheden in het najaar afgerond en zijn alledrie de kolken permanent in gebruik.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.