- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPrins Hendrik Internaat houdt op 19 september een reünie

Prins Hendrik Internaat houdt op 19 september een reünie

- Advertentie -

Delen

Het Prins Hendrik Internaat, het oudste internaat voor schipperskinderen in Nederland, bestaat bijna 105 jaar. Op 19 september 2020 organiseert het internaat in Nieuwegein een reünie. (Oud-)bewoners, -medewerkers en andere betrokkenen zijn van harte welkom om herinneren met elkaar te delen.

Geïnteresseerden die er bij willen zijn kunnen zich via de mail aanmelden, maar ook schriftelijk. Het schippersinternaat stuurt vervolgens een officiële uitnodiging.

Vreeswijk

Op 23 januari 1911 werd er door de protestantse kerk in Vreeswijk De Vereeniging tot stichting en instandhouding van een school met den Bijbel voor Schipperskinderen opgericht. Omdat de schipperskinderen niet zomaar naar huis konden, moest er een internaat komen.

Op 28 augustus 1915 werd het Prins Hendrik Internaat geopend. De leerlingen kregen, naast de algemene vakken, ook vakken die nuttig waren voor als ze later zelf gingen varen. De jongens kregen les over het schippersbedrijf en de meisjes kregen ‘nuttig handwerken’.

Officiële uitnodiging

Om bij de reünie van zaterdag 19 september aanwezig te zijn wordt er op prijs gesteld om naam en adresgegevens door te geven via de mail: [email protected].

Voor de mensen die liever schriftelijk reageren kan dat door de gegevens te sturen naar: Prins Hendrik Internaat, Industrieweg 1-B, 3433 NL Nieuwegein. Vermeld daarbij dat het om de reünie 2020 gaat.

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. Heel jammer voor het werk dat de organisatie al heeft gedaan!!! Bedankt daarvoor
    Bij gezondheid misschien 2021???
    Of wordt het dan 2025???

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -