Per kajak de hele Schelde af varen

0

Zaterdag 12 juni starten vier Fransen in Gouy, het Noord-Franse dorpje waar de Schelde ontspringt, met een kajaktocht naar Antwerpen.

De tocht is 250 kilometer. De afstand leggen de vier af in etappes, Dagelijks zullen de avonturiers zo’n 35 kilometer afleggen. Op zaterdag 19 juni worden ze omstreeks 11.00 uur in Antwerpen verwacht.

Trainen
"Het idee voor dit avontuur is een tweetal jaar geleden ontstaan", zegt organisator Xavier Delph. "Iemand vertelde me dat hij het traject van de Schelde vanuit Antwerpen naar Gouy met de fiets had afgelegd. Wat hij kan per fiets, kan ik ook per kajak, dacht ik." 
Naast zijn zoon Ulrich vond hij nog twee vrienden (Lionel Dumont en Sébastien Pecourt) bereid om deel te nemen aan de tocht. Sinds een jaar is het viertal druk in de weer met de voorbereidingen voor de afvaart en trainen ze regelmatig.

Ontvangstcomité
Zaterdag 12 juni start om 9 uur het echte werk. De eerste twee dagen van de tocht bevinden ze zich nog in Frankrijk (Cambrai en Valenciennes). Vanaf 14 juni peddelen de kajakkers op Belgisch grondgebied. Overnachten doen ze actereenvolgens in Doornik, Oudenaarde, Melle, Moerzeke en Kruibeke. In Antwerpen zullen ze ter hoogte van het Margerhiedok (aan het Loodswezen, Tavernierkaai) aan land gaan. Daar zullen ze worden opgewacht door Marc Van Peel, havenschepen en voorzitter van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen en Eddy Bruyninckx, gedelegeerd bestuurder van het Havenbedrijf.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.