Waterspektakel op Prins Bernhardsluizen

0

Op zaterdag 12 juni heeft secretaris-generaal Siebe Riedstra van Verkeer en Waterstaat de renovatie van de Prins Bernhardsluizen van het Amsterdam-Rijnkanaal in Tiel feestelijk afgesloten. Hij deed dat door een van de nieuwe hefdeuren met een waterspektakel in werking te zetten.

Secretaris-generaal Siebe Riedstra spuit de Prins Bernhardsluizen officieel open. (foto Rijkswaterstaat)

De Prins Bernhardsluis is onder andere van nieuwe deuren voorzien en de bedieningsruimte van de sluismeesters is geheel vernieuwd. De kans op onverwachte stremmingen voor de scheepvaart is daarmee zeer gering en de sluis voldoet weer aan de nieuwste eisen voor hoogwaterbescherming.
Na het openen van een van de nieuwe hefdeuren heeft Rijkswaterstaat met een Open Sluisdag ook het publiek de vernieuwde sluis getoond. Zo waren er rondleidingen voor belangstellenden.
Met de afronding van deze renovatie liggen de enige twee sluizen tussen Amsterdam en Duitsland en weer piekfijn bij. In 2008 was de renovatie van de Prinses Irenesluizen bij Wijk bij Duurstede al een feit.

Waterslagkracht
De renovatie van de Prins Bernhardsluizen van het Amsterdam-Rijnkanaal is onderdeel van het programma Waterslagkracht. Binnen dit programma worden de prioriteiten van Rijkswaterstaat tot medio 2011 voor water en vaarwegen uitgevoerd. Dit project is één van de 22 waterslagkrachtprojecten die in de periode 2010-2011 worden begonnen of afgerond. Rijkswaterstaat werkt in deze projecten nauw samen met haar (regionale) partners aan droge voeten, voldoende en schoon water en aan het goed onderhouden van de vaarwegen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.