- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOverslag Dordrecht flink gestegen

Overslag Dordrecht flink gestegen

- Advertentie -

Delen

Op maandag 17 september is het volledig hernieuwde bedrijventerrein Louterbloemen in Dordrecht Inland Seaport geopend door Maarten Burggraaf (wethouder Dordrecht), Ronald Paul (Chief Operating Officer Havenbedrijf Rotterdam) en Leen de Koning (voorzitter BIZ Louterbloemen/Duivelseiland)​.

Het is een tastbaar visitekaartje van de revitalisering en upgrading van de Dordste zeehavens die de gemeente en het Havenbedrijf Rotterdam zo’n vijf jaar geleden zijn gestart. Dordrecht en het Havenbedrijf – dat sinds 2013 verantwoordelijk is voor de exploitatie en de ontwikkeling van de haven – hebben gezamenlijk zo’n 4 miljoen euro geïnvesteerd in de ‘make over’ van Louterbloemen.

De samenwerking en nieuwe aanpak legt de haven en de er gevestigde bedrijven geen windeieren. De overslag van Dordrecht Inland Seaport steeg in de periode 2013 tot en met 2017 met meer dan een miljoen ton tot ruim 3,7 miljoen ton.

 

Bedrijven investeren ook

“Vandaag is een mooie mijlpaal richting een nog betere toekomst bereikt”, aldus wethouder Maarten Burggraaf die namens de gemeente de opening verrichtte. “De revitalisering wordt weerspiegelt in stijgend vertrouwen van ondernemers in het gebied.”

“Niet alleen is het aantal bedrijven toegenomen, maar ook daar reeds gevestigde ondernemers hebben de afgelopen tijd fors geïnvesteerd in het gebied. Ik denk dan aan Standic, Silo Dordrecht, ZHD, Jansen Reycling group, Meijndert Tanktransport, Quartzline, VSM, DSV Air & Sea​, Engie, Valk Logistics en Dimco. “

Goed voor de economie, maar ook voor de werkgelegenheid”, voegde Burggraaf er nog aan toe. Eind 2017 werkten er meer dan 4.000 mensen in de Dordtse zeehaven.

 

Duwbakvak

“Naast de opknapbeurt voor Louterbloemen hebben we ook de havens op diepte gebracht en Kilkade 7 gereed gemaakt voor verdere ontwikkeling”, zei Ronald Paul van het Havenbedrijf Rotterdam. “Ook zijn de OV-verbindingen, onder andere met NS-station Dordrecht, sterk verbeterd.”

“Voor de komende jaren staat de optimalisatie van de Wilhelminahaven op het programma, met onder meer ligplaatsen voor de binnenvaart en een duwbakvak. Dordrecht groeit zo echt uit tot een hotspot voor bulkoverslag, maritieme maakindustrie en logistiek dienstverleners.”

Dordrecht Inland Seaport beslaat zo’n 290 hectare, waarvan 172 hectare bedrijfsterrein. De maximale diepgang bedraagt 9,45 meter.

Foto boven: vlnr Dordrechts wethouder Maarten Burggraaf, Chief Operating Officer Ronald Paul van Havenbedrijf Rotterdam en voorzitter Leen de Koning van BIZ Louterbloemen/Duivelseiland. ​(foto Marc Nolte).

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -