- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOranjesluizen draaien weer na technische storing

Oranjesluizen draaien weer na technische storing

- Advertentie -

Delen

Door een technische storing werkten vrijdag 10 juli vanaf het eind van de middag de bedieningscamera’s op de Oranjesluizen in Amsterdam niet goed. Omwille van de veiligheid kon daardoor niet worden geschut. Bovendien was een deur van de Prins Willem-Alexandersluis kapot. Tientallen schepen konden daardoor niet verder. Toen het euvel met de camera’s verholpen was, kon Rijkswaterstaat zaterdag tussen de middag weer beginnen met schutten. 

De Noorder-, Midden-, en Zuidersluis waren toen weer in bedrijf. Ook de Schellingwouderbrug kon weer worden bediend. De Prins Willem-Alexandersluis volgde een paar uur later.

Lange wachttijden

De storing trof het hele sluizencomplex, inclusief de Schellingwouderbrug. Vaarweggebruikers moesten rekening houden met lange wachttijden.

Sinds vrijdagavond liggen er tientallen schepen te wachten aan beide zijden van de sluis. Zowel beroeps- als recreatievaart. Het schutten van de schepen tot 91 meter duurde uren. Tekstkarren bij het sluizencomplex informeerden de schippers. Stewards begeleidden wachtende schippers en Rijkswaterstaat deelde eten en drinken uit.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -