- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws'Digital Port Day' als alternatief voor Wereldhavendagen

‘Digital Port Day’ als alternatief voor Wereldhavendagen

- Advertentie -

Delen

De Wereldhavendagen 2020 gaan in verband met de uitbraak van het coronavirus niet door als publieksevenement. In plaats daarvan organiseert Stichting Wereldhavendagen dit jaar de ‘Digital Port Day’. Via verschillende (online) kanalen kunnen liefhebbers zodoende op zaterdag 5 september toch veel van de haven beleven.

Onder de noemer ‘Port Stories 2020’ wordt tijdens de Digital Port Day op zaterdag 5 september de Rotterdamse haven volop in het zonnetje gezet. Via de website van de Wereldhavendagen, social media en bij diverse mediapartners krijgt het publiek door foto’s, video’s en vlogs een blik in het verleden, heden en de toekomst van Nederlands grootste jaarlijkse maritieme evenement en de Rotterdamse haven.

Eigen radiozender

Een greep van wat er zoal te zien is: hoogtepunten van de nautische demonstraties en avondshows van vorige edities, interviews met deelnemers van het evenement en vlogs van bijzondere (scheeps)bezoeken. Ook zijn er diverse winacties waar het publiek aan kan deelnemen.

Ook krijgt de haven een heel weekend lang zijn eigen radiozender: Port Stories Live. Op 4 en 5 september presenteren hbo-studenten van Inholland Rotterdam tussen 10.00 en 18.00 uur een live radioprogrammering die volledig in het teken staat van verhalen uit de Rotterdamse haven. 

Foto-expositie

Ook in de stad zullen de Wereldhavendagen zichtbaar zijn. Van 1 tot en met 11 september is aan de gevel van het Maritiem Museum de expositie ‘In Beeld’ te zien, met de mooiste beelden van 42 jaar Wereldhavendagen. Curator van deze expositie is Anne Reitsma, de vaste fotograaf van het evenement. Door middel van augmented reality geeft een gids op je telefoonscherm uitleg over de expositie. Ook zijn er met QR-codes aanvullende archiefvideo’s te bekijken.

Scholenprogramma

“We zijn ontzettend trots dat we met de Digital Port Day toch de Rotterdamse haven in het zonnetje zetten het eerste weekend van september”, zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “Samen met het eerder aangekondigde scholenprogramma kunnen we in dit bijzondere jaar toch met jong en oud de haven en eerdere edities van de Wereldhavendagen beleven. We kijken er erg naar uit.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -