- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWater daalt eindelijk

Water daalt eindelijk

- Advertentie -

Delen

In het weekend van 13 en 14 maart was het voor de tweede keer in één maand hoogwater op de grote rivieren. “Ten gevolge van de neerslag die midden deze week is gevallen, is daarna een nieuwe stijging van waterstand ingezet, waarbij op 14 maart een maximale waterstand van 13,34 meter boven NAP bij Lobith werd bereikt”, laat Rijkswaterstaat weten.

Nederland heeft al een aantal weken te maken met een hoge waterpeil van verschillende rivieren. Zo is het niveau van de Rijn sinds eind februari door alle neerslag steeds verder gestegen.

Vanaf 14 maart is de daling van de waterstand ingezet en dat zal volgens Rijkswaterstaat naar verwachting doorzetten, zodat op woensdag 18 maart de waterstand zal zijn gedaald naar 12 meter boven NAP. Rijkswaterstaat en de waterschappen houden de situatie in de gaten.

Een waterstand van 13 meter boven NAP is normaal voor de winterperiode en komt gemiddeld meerdere keren per jaar voor. Een waterstand van 14 meter boven NAP komt gemiddeld eens in de twee jaar voor.

Maas

De stand van de Maas daalt minder snel dan verwacht, door de niet voorspelde regenbuien. De afvoer van de Maas bij St. Pieter had zijn hoogste niveau op woensdag 11 maart met een afvoer van 1495 m3/s.

Sinds donderdag 12 maart is er sprake van een langzame afname. De vrijwillige dijkwachten liepen vrijdag en zaterdag nog wel inspecties in Midden- en Noord-Limburg, schrijft Waterschap Limburg.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -