Open Monumentendag bij historische werf Wolthuis

0

Zaterdag 10 september is de Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer weer deelnemer aan de Open Monumentendagen. De werf is een van de negen locaties van de ‘Monument en Cultuurtocht’.

Zoals gebruikelijk valt er weer veel te zien en te beleven. Zoals de vurige smeeddemonstraties van de smid. Bezoekers mogen zelf proberen een gloeiende klink plat te slaan. Ook wordt de werking van diverse historische scheepsbouwmachines getoond.

Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger echt varende stoombootjes bouwen.’s Middags zijn er tussen 13.00 en 16.30 uur optredens van bluesband Bluesdiggers.

Contrast

In de haven tegenover de werf ligt de PW 18, het nieuwe elektrisch aangedreven inspectievaartuig van de provincie Groningen. Dat ultramoderne schip vormt een groot contrast met de bijna honderd jaar oude luxemotor Nomadisch, die ernaast ligt. Beide schepen kunnen worden bezichtigd. In het vrachtruim van de Nomadisch is een expositie van maritieme schilderijen van kunstschilder Max Koekkoek.

In het bezoekerscentrum van de werf kan men onder het genot van een kopje koffie, thee of frisdrank weer even bijkomen van alle opgedane indrukken.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.