- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOok Kramer-terminals werken nu met Portbase

Ook Kramer-terminals werken nu met Portbase

- Advertentie -

Delen

De drie terminals van de Kramer Group in Rotterdam zijn sinds 1 mei aangesloten op het Port Community System van Portbase. Zowel Rotterdam Container Terminal, Delta Container Services als Kramer City Terminal gebruiken voortaan de Portbase-services voor export.

Daarmee is een van de laatste, ontbrekende schakels in de containersector voor havenbrede digitale informatie-uitwisseling ingevuld, meldt Portbase. Rianne Groffen, directeur Marketing & Sales zegt: “De deelname van de Kramer Group aan het Port Community System maakt de haven van Rotterdam nog transparanter. Rederijen, exporteurs en expediteurs weten nu eerder dat hun containers vanuit het achterland in de haven zijn gearriveerd.”

Die grotere transparantie speelt vooral bij de rol van de Kramer-terminals als Barge Service Center voor de deepsea-terminals op de Maasvlakte. Door deelname aan de exportdienstverlening van Portbase zien exporteurs en expediteurs voortaan realtime wanneer hun containers bij de drie terminals van Kramer Group worden gelost. Voorheen werd een dergelijke container pas zichtbaar op het moment dat deze vanaf Kramer arriveerde op de uitgaande deepsea-terminal.

 

Smeerolie van de Rotterdamse containersector

Ruim 2.600 exporteurs en expediteurs gebruiken de exportdienstverlening van Portbase voor het voormelden van hun exportdocumenten aan de deepsea-terminals in de Rotterdamse haven. Zo kunnen zij vervolgens met track & trace op de voet volgen wanneer hun lading in de haven arriveert en daarna per zeeschip vertrekt. Gaat er onverhoopt iets mis, dan kan men nog tijdig corrigeren.

CEO André Kramer van de Kramer Group: “Wij zijn de smeerolie voor de containersector in Rotterdam. Daar hoort ook aansluiting van al onze terminals op het Port Community System bij.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -