Onnodige vrees afblazen zeesluis

0

Bij het begin van het jaarlijkse Havengildediner in het Amsterdamse Okura Hotel heerste een afwachtende houding. De vorig jaar door toenmalig minister Eurlings aangekondigde bouw van de nieuwe, grote sluis in IJmuiden en de daarbij ondertekende intentieverklaring zou door de economische bezuinigingen wel eens kunnen worden teruggedraaid. Maar de nieuwe minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, had goed nieuws. De bouw van de nieuwe sluis gaat door.

Schultz van Haegen maakte in haar toespraak duidelijk dat ze de naam ‘Mainport Holland’ – het samenwerkingsverband tussen Rotterdam, Amsterdam en de havens van Zeeland en Groningen – een prima initiatief vindt. Een mooie concurrentiepositie ten opzichte van de overige havens in Europa en een vuist tegenover de rest van de wereld. Nederland als haven nummer 1 van Europa.
Amports-directeur Michiel A. Wijsmuller maakte de Havenman van het Jaar bekend. Tot nu toe waren de winnaars altijd afkomstig uit het Amsterdamse bedrijfsleven en gelieerd aan de haven. Maar deze keer ging de titel naar topambtenaar Mark Dierikx van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hiermee bedankt Amports hem voor zijn inzet voor de nieuwe zeesluis (en het werk dat hem nog staat te wachten voordat het project helemaal is gerealiseerd).
Een Amsterdamse Havenman in het hol van de leeuw dus. Een betere vertegenwoordiger in Den Haag kan de hoofdstad zich uiteraard niet wensen.

(Dorothé van Geemert)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.