Onderzoek naar inzet IT voor binnenvaart

0
schepen op een Duits kanaal
(foto HPC)

Hamburg Port Consulting (HPC) gaat in opdracht van de Duitse vaarwegbeheerder onderzoek doen naar informatiediensten voor havens en terminals. Dit als onderdeel van het Europese project DIWA – Digitalisation of Inland Waterways.

Aan het project nemen de vaarwegbeheerders in Nederland, België, Frankrijk en Oostenrijk deel, met als doel een gezamenlijke digitaliseringsstrategie voor de vaarwegen in de TEN-T-corridors te ontwikkelen.

HPC gaat de processen tussen de binnenvaart en de havens in kaart brengen en kijken hoe het huidige IT-landschap in de sector eruitziet. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren in heel Europa binnenhavens geadviseerd over data-analyse en digitalisering.

Hamburg

HPC helpt onder meer het Vessel Coordination Center in Hamburg bij de coördinatie van feeder- en zeeschepen op de Elbe en in de haven. Daarnaast hebben de consultants digitaliserings- en binnenvaartprojecten op de Rijn, in India en de Verenigde Staten gerealiseerd. HPC is lid van de werkgroep binnenvaart van Hamburg Hafen Marketing, die als doel heeft de rol van de binnenvaart in Hamburg te versterken.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.