- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGroen licht voor Duitse havenstrategie

Groen licht voor Duitse havenstrategie

- Advertentie -

Delen

Het Duitse kabinet heeft groen licht gegeven voor de Nationale Havenstrategie. Die telt 140 maatregelen om de zee- en binnenhavens te versterken.

De BDB is blij met de aandacht voor de binnenvaart in de plannen en noemt het consequent dat de verruiming van de achterlandverbindingen tot de strategische doelen behoort. Verder wil de overheid opslag- en bunkercapaciteit voor hernieuwbare brandstoffen vroegtijdig uitbouwen en de bouw van walstroominstallaties in de havens stimuleren. Ook het aantal installaties voor scheepsafval wordt uitgebreid.

Te weinig geld

Volgens belangenbehartigers ZDS (zeehavens) en BöB (binnenhavens) staan tegenover al die goede voornemens te weinig financiële middelen. Ze dringen er bij de overheid op aan om meer te investeren in de havens. Maatregelen zoals het versnellen van vergunningsprocedures zijn positief, maar daar komt volgens BöB en ZDS niets van terecht zonder extra middelen. Ze vragen de overheid dit mee te nemen bij de begroting voor 2025. Ook vinden ze dat de bonds- en deelstaatregeringen samen een subsidieprogramma moeten optuigen voor het saneren en uitbreiden van watergebonden infrastructuur in de havens.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -