- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVT Group laat nieuw hoofdkantoor bouwen - naast huidige pand

VT Group laat nieuw hoofdkantoor bouwen – naast huidige pand

- Advertentie -

Delen

VT Group (Verenigde Tankrederij) krijgt een nieuw hoofdkantoor. Dat komt pal naast het huidige kantoor aan de Waalhaven in Rotterdam. De bouw is maandag 1 mei gestart.

Onder toeziend oog van eigenaar Niels Groenewold sloegen diens kinderen de eerste paal. Naar verwachting neemt VT in het eerste kwartaal van 2024 zijn intrek in het nieuwe hoofdkantoor.

“De nieuwe vestiging op de vertrouwde plek, midden in de Rotterdamse haven, staat symbool voor de wereldwijde groei van VT Group”, licht Groenewold de stap toe. “Daarmee bouwen we aan onze mondiale uitstraling en brengen we deze in lijn met onze positie als nationale en internationale industrieleider.”

Globale rol

Het nieuwe kantoor verrijst op een 8.000 vierkante meters groot perceel, dat direct grenst aan de huidige locatie. Hoofdaannemer is Willy Naessens. Verspreid over vier verdiepingen komt in het nieuwe hoofdkwartier plek voor de veertig Rotterdamse kantoormedewerkers. Van daaruit ondersteunen zij hun collega’s in onder meer Panama, Spanje, Oman en Zweden. Voor de eigen schepen laat VT bij het kantoor een aanlegplek met steiger bouwen.

In het ontwerp is aandacht voor verduurzaming. Zo is het gebouw energieneutraal, mede door het gebruik van zonnepanelen. Ook op het vlak van werkcomfort voldoet VT’s thuishaven straks aan de verwachtingen die bij een modern kantoor horen; medewerkers kunnen op de bovenste etage onder meer gebruikmaken van een sportruimte, ter bevordering van een gezonde levensstijl.

Na de verhuizing houdt VT Group het huidige hoofdkantoor in eigendom. Dit in 1987 in gebruik genomen kantoor wordt verbouwd en gemoderniseerd en vervolgens te huur aangeboden.

In het nieuwe hoofdkwartier komt plek voor de veertig Rotterdamse kantoormedewerkers. (foto VT Group)

Trouw aan Rotterdam

De Nederlandse tankvaartrederij, in 1932 opgericht in Rotterdam, is houdt zich bezig met vlootmanagement, bunkering en transport van minerale oliën, chemische producten, (bio-)brandstoffen en smeerolie. De eigen vloot bestaat uit meer dan vijftig schepen, waaronder het mts Vorstenbosch, de grootste binnenvaarttanker ter wereld. Verenigde Tankrederij is wereldwijd actief in de binnen- en zeevaart, met een focus op het ARA-gebied, alle Rijnoeverstaten, Zweden, Spanje, Panama en het Midden-Oosten.

Groenewold: “VT blijft dicht bij zijn roots. Hoewel onze schepen overal ter wereld varen, blijft VT nauw verbonden aan de Rotterdamse haven.”

Wat ook mee heeft gewogen, is dat Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente en bedrijven in het gebied de afgelopen jaren hebben samengewerkt om de bereikbaarheid, de verkeersdoorstroming en de openbare ruimte in de Waalhaven te verbeteren. “Het resultaat van al die inspanningen mag er zijn en is des te meer reden om op onze vertrouwde plek te blijven”, aldus Groenewold.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -