Nijmegen wint 7-tegen-7-toernooi 

0

Nijmegen 2 heeft het 7-tegen-7 Schippersvoetbaltoernooi gewonnen. In de finale was (of leek?) tegenstander Rangers sterker, maar de Nijmeegse countertactiek bleek effectief: één doelpunt was zaterdag 5 juni genoeg.

Meerpaal Plus werd derde, Zwolle Oud vierde. De Fairplay Prijs, die voor het eerst werd toegekend, ging naar het team van de Schippersdames.

 

De wisselbeker ging naar Nijmegen 2.
De wisselbeker ging naar Nijmegen 2. (foto’s Tekst & Toebehoren)

 

Thuishaven

Ook de dertiende editie was gezellig en geslaagd. En wederom was het prachtig weer! ‘Alle keren dat het toernooi buiten plaatsvond, was het mooi weer’, zegt Richard Suiker, die het 7-tegen-7 Schippersvoetbaltoernooi samen met Steven Steenbergen organiseerde.

De eerste drie edities – waarvoor  Steenbergen nog solo verantwoordelijk was – werden in de zaal gespeeld. Daarna vond het evenement een thuishaven bij de Rotterdamse voetbalclub Transvalia ZW.

‘We zijn met zeven teams begonnen’, vertelt Steenbergen. ‘Nu zijn het er 32. Mede dankzij de sponsors, de hulp van de vereniging en de inzet van vrijwilligers van Transvalia ZW hebben we het toernooi kunnen uitbouwen tot wat het nu is.’ Compleet met horecaplein, feesttent, speelplein voor de kinderen en een dansfeest na afloop van de wedstrijden.

 

Steven Steenbergen (links) en Richard Suiker zwaaiden af.
Steven Steenbergen (links) en Richard Suiker zwaaiden af.

Laatste keer

Voor Suiker en Steenbergen was dit een bijzondere aflevering: hun laatste als organisatoren. In Joop den Haan, Dirk Pols (beiden jarenlang sturende krachten achter het Aquakids internatentoernooi) en Wim Mourik hebben ze opvolgers gevonden met ervaring. Het 7-tegen-7-toernooi staat als een huis en kan nog jaren vooruit. Tot vreugde van de deelnemers, zo bleek zaterdag.

‘Dit toernooi moet blijven’, geeft Den Haan als verklaring waarom hij het estafettestokje over neemt. ‘Het is zo’n mooi evenement waarvan veel mensen elk jaar genieten. Als wij er dan voor kunnen zorgen dat het door kan blijven gaan, doen we dat.’ De tankvaartondernemer was op het 7-tegen-7 Schippersvoetbaltoernooi al actief als scheidsrechter.

 

De jongste supporters vermaakten zich eveneens uitstekend
De jongste supporters vermaakten zich eveneens uitstekend.

 

Weer van de partij

Richard en Steven zijn volgend jaar wel weer van de partij. Net als andere jaren spelen ze mee; Richard bij De Meerpaal, Steven bij Vreeswijk Oud. ‘En als onze opvolgers hulp nodig hebben, kunnen ze natuurlijk op ons rekenen.’

 

De Fairplay Prijs was voor de Schippersdames.
De Fairplay Prijs was voor de Schippersdames.

MD5_2978

MD5_2958

MD5_2991

MD5_2984

MD5_2979

MD5_2977

MD5_2993

MD5_2962

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.