- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe website over Robbert Das en zijn tekeningen

Nieuwe website over Robbert Das en zijn tekeningen

- Advertentie -

Delen

Eind 2018 kocht het Scheepvaartmuseum Amsterdam met bemiddeling van Stichting Maritime Art & Design Colijnsplaat, 31 tekeningen van futuroloog Robbert Das aan. Veel schepen- en watersportliefhebbers herinneren zich het bijzondere werk nog dat hij samen met zijn tweelingbroer Rudolf schiep.

Tijden veranderen. Toen de digitalisering in de jacht- en scheepontwerperswereld na 2000 een grote vlucht maakte, raakte het handgetekend ontwerpen van Robbert en Rudolf op de achtergrond.

Galerie

Robbert is inmiddels 91 jaar, hij woont in Frankrijk nog elke dag actief, werkend aan het tekenbord in zijn studio. Rudolf, met wie hij een hechte artistieke band had, is dit jaar overleden. Met hun bijzondere gave als futurologen creëerden zij een aantal rijk geïllustreerde boeken met analyses en oplossingen ‘om de aarde te redden’.

Voor zijn oeuvre 3D-tekeningen van wedstrijdschepen die het wereldnieuws haalden, vond hij in de galerie in Colijnsplaat het expositieadres om zijn opengewerkte tekeningen van gebouwde zeilschepen en futuristische maritieme werken te distribueren, opdat zijn artistieke erfenis wordt doorgegeven aan volgende generaties.

De galerie (Stichting Maritime Art & Design) krijgt regelmatig verzoeken om informatie over een of meerdere tekeningen die Robbert Das van een bepaald (wedstrijd)zeilschip creëerde. Daarvoor is nu een website gemaakt: www.robbertdas.nl, met gratis abonnement op mailcontact en een nieuwsbrief. Er is ook informatie te vinden over andere producten van de kunstenaar. Waaronder zijn boek Ocean Pioneers, dat met korting te koop is.

(foto Stichting Maritime Art & Design)

Batavia

Tegelijk met de lancering van de website komt Robbert met een verjaardagskalender: Het Wonder van Rapenburg. In twaalf, nooit eerder gepubliceerde tekeningen, neemt hij de toeschouwer mee naar het jaar 1627. Toen er bij de Peperwerf (op het Rapenburg) in Amsterdam spiegelretourschepen werden gebouwd, zoals de Batavia. De stapsgewijze fasen waarin het bouwproces verliepen de indeling van het, voor die tijd, enorme schip met de vele dekken worden gevisualiseerd.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -