- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCorona treft cruise-, passagiers- en rondvaart hard

Corona treft cruise-, passagiers- en rondvaart hard

- Advertentie -

Delen

De haven van Amsterdam weert voor onbepaalde tijd zee- en riviercruise schepen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door de maatregel en eerdere annuleringen komen er in maart en april veertien minder zeecruiseschepen aan bij de Passenger Terminal Amsterdam. Als de maatregel tot 1 juni geldt neemt het aantal riviercruiseschepen af met ruim aankomsten.

Ook de dagpassagiersvaart, partijschepen en rondvaartbedrijven worden hard getroffen.  Frans Heijn, woordvoerder van Verenigde Rederijen Amsterdam, raakte met zijn rederij Admiraal Heijn in enkele dagen 70 tot 80 procent van de boekingen voor grachtentochten kwijt. “Er zijn collega’s die zwaar in de financiële problemen komen. Het water staat aan de lippen bij de kleine rondvaartondernemers in Amsterdam en niet te vergeten bij de éénpitters.”

Keukenhof

Volgens Hein Is het voor de grote rondvaart in de hoofdstad al niet anders. Sergio Segers, woordvoerder van Tours en Tickets, waar Rederij Lovers onderdeel van is, zegt: “Wij hebben ook te maken met afzeggingen, bij ons is het al niet anders dan bij de kleine rondvaart.” De Keukenhof is elk jaar een belangrijke trekpleister, waar ook de passagiersvaart en rondvaart van profiteren. Nu is de attractie gesloten. “In de maand april staat de Keukenhof volledig in bloei en we hebben Pasen, normaal de drukste periode van het jaar”, zegt Segers.

Daarnaast missen de bedrijven ook boekingen voor later in het jaar. “Iedereen maakt pas op de plaats en toeristen mijden Amsterdam en Europa. Ook onze bussen staan stil.” Dit raakt de hele keten; van bunkeren tot bevoorrading en hotels.

tekst: Evert Bruinekool

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -