Nieuwe terminal voor projectlading

0

Het Havenbedrijf Rotterdam en de Broekman Group gaan het oostelijk deel van het RDM-terrein aan de Waalhaven renoveren en opnieuw inrichten. Het huidige Heavy Lift Centre voor de op- en overslag van zware en volumineuze goederen voor de energie- en offshore-industrie, wordt hierdoor ingrijpend vernieuwd en sterk uitgebreid.

Het Havenbedrijf investeert ruim 15 miljoen euro in het project. De werkzaamheden voor het centrum voor zware lading zijn al begonnen met de sloop van enkele bouwvallige loodsen en duren tot het derde kwartaal van 2014.

Faciliteiten

Het Heavy Lift Centre krijgt:
– vier gemoderniseerde hoge hallen met in totaal circa 16.000 m2 ruimte met bovenloopkranen met een hijsvermogen van 75 tot 700 ton.
– een buitenruimte van ongeveer 26.000 m2
– een kade van 300 meter met een diepgang van 10,50 meter waaraan ladingstukken tot 1.800 ton kunnen worden behandeld.
– loodsen van 4.000 m2 direct aan de kade

Broekman Group
Met de (ver)nieuw(d)e terminal speelt de Broekman Group in op de groeiende vraag uit de energiesector naar op- en overslag van zware stukken in goed geoutilleerde loodsen met moderne bovenloopkranen. Tevens kan men straks overdekte assemblageruimte aanbieden en zo meer waarde toevoegen aan de activiteiten. Voor omvangrijke stukken voor de offshore wordt ook de ruimte voor buitenopslag vergroot, efficiënter ingedeeld en voorzien van een nieuwe zware fundering en bestrating.

Breakbulk
De afgelopen jaren investeerden ondernemingen en het Havenbedrijf al ongeveereuro  100 miljoen in nieuwe terminals en verbetering van bestaande faciliteiten voor breakbulk: staal, ijzer, papier, metalen, fruit, projectlading en roro-lading. In deze sector sloeg marktleider Rotterdam vorig jaar 25 miljoen ton over. In Noordwest-Europa volgen Antwerpen, 17 miljoen ton, en Zeebrugge met 14 miljoen ton.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.