- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsNieuwe subsidieronde voor Stage V-motoren uitgesteld

  Nieuwe subsidieronde voor Stage V-motoren uitgesteld

  - Advertentie -

  Delen

  De nieuwe subsidieronde voor de aanschaf en installatie van een Stage V-motor, een elektrische aandrijfmotor of een SCR-katalysator gaat pas later open. Binnen het bestaande Subsidie Regelgeving Verduurzaming Binnenvaart-programma (SRVB) zou op 15 januari weer een inschrijving opengaan.

  Op de valreep maakte IN-CITE bekend dat de openstelling van de SRVB-regeling voor 2024 is uitgesteld tot tenminste 1 mei 2024. Die organisatie, ontstaan uit de samensmelting van Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB), Bureau Telematica Binnenvaart (BTB) en Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB), is belast met de uitvoering van de subsidieregeling.

  Nieuwe voorwaarden

  In het op vrijdag 12 januari verstuurd persbericht legt IN-CITE uit dat er een herziening is doorgevoerd in de achterliggende regelgeving. Het gaat om de Algemene GroepsVrijstellingsVerordening (AGVV) van de Europese Unie. Ook de Nederlandse subsidieregeling voor de binnenvaart moet aan nieuwe voorwaarden voldoen.

  “Het proces van de herziening en het doorvoeren van de wijzigingen zal naar verwachting een aantal maanden in beslag nemen”, aldus IN-CITE. “Het doel is de regeling zoveel mogelijk gelijk aan voorgaande jaren voort te zetten. Het SRVB is gepland om door te lopen tot 2025.”

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -