- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsNieuwe directeur bij Duitse GDWS

  Nieuwe directeur bij Duitse GDWS

  - Advertentie -

  Delen

  In Duitsland is Eric Oehlmann aan de slag gegaan als leidinggevende van de Generaldirektion Wasserstraßen und Schifffahrt (GDWS). Hij is de opvolger van Hans-Heinrich Witte op, die vorig jaar met pensioen ging.

  Oehlmann is jurist en was de afgelopen jaren voorzitter van de dienst Wegenbouw en Verkeer in de deelstaat Nedersaksen. Hij gaat zich bij de GDWS inzetten voor “effectievere structuren, duurzaam werken en nieuwe perspectieven voor de vaarwegen”, die volgens hem van enorm belang zijn voor de samenleving.

  Nieuwe dynamiek

  “Binnenvaart levert een grote bijdrage aan onze economie en duurzaam vervoer. We willen een nieuwe dynamiek op gang brengen. Het huidige hoogwater maakt nog maar eens duidelijk hoe belangrijk een toekomstgericht vaarwegbeheer is.”

  De GDWS is verantwoordelijk voor meer dan 7.000 kilometer vaarwegen in Duitsland. Er werken zo’n 1.000 mensen. Onder de GDWS vallen zeventien Wasser- und Schifffahrtsämter en acht Wasserstraßen-Neubauämter, waar in totaal 12.500 mensen werkzaam zijn. De speerpunten van Oehlmann zijn het versnellen van processen, het versterken van de competenties in de regio’s en verdere digitalisering.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -