Nieuwe scheepsbak Niederfinow doet ‘t

0
(foto WNA Berlin)

Op het Oder-Havel-kanaal is de nieuwe scheepsbak van de scheepslift Niederfinow voor het eerst in de praktijk getest. De bak kon probleemloos naar boven en beneden worden gelaten.

Hij overwint in drie minuten tijd een hoogteverschil van 36 meter. Een scheepspassage zou daarmee, inclusief in- en uitvaren, zo’n vijf minuten duren. De nieuwe bak is groter dan de bestaande, waardoor er in de toekomst containers in twee lagen over het kanaal kunnen worden vervoerd.

Vertraagd

Hij zou aanvankelijk al in 2014 klaar zijn. Administratieve vertragingen, leveringsproblemen, faillissementen en een personeelstekort hebben ertoe geleid dat dit pas veel later het geval is.

Wanneer binnenschepen de bak voor het eerst kunnen gebruiken, staat nog niet vast. Vanaf augustus worden eerst zo’n 500 testen uitgevoerd en pas als alles goed werkt, wordt de bak geopend voor binnenschepen.

Ondertussen kan de scheepvaart weer gebruik maken van de bestaande bak uit 1934. Deze is na een winterpauze, waarin ook onderhoud plaatsvond, weer in bedrijf. Het uitkijkplatform voor bezoekers van de scheepslift is door de coronamaatregelen gesloten.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.