Livestream Beatrixbrug: inhijsen van het val

0
De nieuwe beweegbare brugdelen van de Wilhelminabrug en de Beatrixbrug zijn per schip aangevoerd in Zaandam. (foto Provincie Noord-Holland)

Op 7 april werd in Zaandam het beweegbare brugdeel van de Wilhelminabrug ingevaren. Vrijdag 17 april is het de beurt aan het val van de Beatrixbrug. Geïnteresseerden kunnen de montage volgen via een webcam die is opgehangen bij het sluizencomplex.

Het invaren van het val start rond 08.30 uur en wordt op dezelfde manier op zijn plek gelegd aan de Wilhelminabrug. De livestream is te volgen via: https://www.livestreamwilhelminasluis.nl/

Archeologie

Naast de bouwwerkzaamheden vinden er ook nog steeds archeologische onderzoeken plaats op de bouwplaats van de Wilhelminasluis. De plek is archeologisch gezien heel waardevol, omdat de eerste woning rondom het sluizencomplex dateren uit de 13e en 14e eeuw.

In opdracht van de provincie Noord-Holland voert het bureau Hollandia de archeologische werkzaamheden uit. In de nieuwsbrief van Provincie Noord-Holland staat een interview met archeoloog Peter Floore van het bureau Hollandia over de werkzaamheden.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.