- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsNieuwe kabels naar windparken op zee

  Nieuwe kabels naar windparken op zee

  - Advertentie -

  Delen

  In de Maasmond bij Rotterdam zijn de Nexus en MPI Adventure druk bezig met het leggen van kabels die nieuwe windparken op de Noordzee aansluiten op het elektriciteitsnet op land. Dat gebeurt in opdracht van netbeheerder TenneT, die een elektriciteitsnet op zee realiseert.

  Voor de aanlanding van de zeekabels op de Maasvlakte wordt de Maasmond gekruist, de toegang tot de Rotterdamse haven. De zeekabels worden ter hoogte van de zeewering bij het transformatorstation op de Maasvlakte aan land getrokken.

  Deep Dig-It

  De hoogspanningskabels zijn geproduceerd door Griekse kabelfabrikant Hellenic Cables. Op 21 juli kwamen de kabels aan in de Waalhaven in Rotterdam. Ze zijn vervolgens overgeladen op kabelschip Nexus van Van Oord. Begin augustus startten de werkzaamheden: het ingraven van de kabels in de zeebodem.

  Dat doet een zogeheten Deep Dig-It. De wordt vanaf de MPI Adventure, eigendom van MPI Offshore, te water gelaten (en er weer uitgehaald). Dit apparaat is door Van Oord ontwikkeld en kan over de zeebodem rijden terwijl hij een diepe sleuf maakt voor de zeekabels, de kabels erin legt en vervolgens de sleuf dicht.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -