- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe HID voor Rijkswaterstaat Oost-Nederland

Nieuwe HID voor Rijkswaterstaat Oost-Nederland

- Advertentie -

Delen

Marjolijn van de Zandschulp is benoemd tot hoofdingenieur-directeur (HID) van Rijkswaterstaat Oost-Nederland. Zij volgt op 1 januari 2021 Nelly Kalfs op, die eind september burgemeester is geworden van de gemeente Lingewaard.

Marjolijn van de Zandschulp (42) werkt nu nog als plaatsvervangend gemeentesecretaris en directeur bij de gemeente Nijmegen. Ze studeerde planologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en volgde diverse opleidingen in management en organisatieontwikkeling. Van 2002 tot 2009 werkte Van de Zandschulp bij de gemeente Overbetuwe als projectleider gebiedsontwikkelingsprojecten. Bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen werkte ze vanaf 2009 bij de sector Regionale Ontwikkeling, waarvan zij in 2013 sectorhoofd werd. Een jaar later stapte ze over naar Nijmegen.

Oost-Nederland

“We hebben in Marjolijn een zeer geschikte HID voor Oost-Nederland gevonden”, zegt directeur-generaal Rijkswaterstaat Michèle Blom op de website van het agentschap. “Zij kent het werkgebied Oost-Nederland erg goed en heeft in die regio een groot bestuurlijk netwerk. Met haar strategische kwaliteiten heeft ze alles in huis om voortvarend aan de slag te gaan bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland en de groepsraad.”

Zelf vertelt Van de Zandschulp: “Oost-Nederland is een belangrijke verbindende schakel in alle windrichtingen. Zowel via weg als via water. Doordat ik er ben opgegroeid en nu met veel plezier in Nijmegen woon, ken ik het gebied en haar bijzondere kwaliteiten en mogelijkheden goed. Als fervent wandelaar struin ik vaak door het Rivierpark en ik ben onder de indruk hoe dit hoogwaterbeschermingsproject bijdraagt aan onze veiligheid en ook ruimte geeft aan natuurontwikkeling en recreatie. Een goed voorbeeld hoe we Nederland veiliger, beter bereikbaar, duurzamer én mooier maken. En juist daaraan wil ik bijdragen.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -