- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Nieuwe BICS-versie biedt meer gebruiksgemak bij elektronisch melden”

“Nieuwe BICS-versie biedt meer gebruiksgemak bij elektronisch melden”

- Advertentie -

Delen

Vorig jaar bestond het Binnenvaart Informatie en Communicatie Systeem (BICS) 25 jaar. Ter ere daarvan heeft Rijkswaterstaat in samenwerking met Bureau Telematica Binnenvaart de software voor elektronisch melden een nieuwe gebruiksvriendelijkere uitstraling gegeven. Deze maand start de gefaseerde uitrol van BICS-Versie 6.

Gedurende de afgelopen anderhalf jaar heeft Rijkswaterstaat schippers betrokken bij het testen van de nieuwe versie. “Dit heeft geleid tot een waardevolle samenwerking met schippers die feedback hebben geleverd tijdens de ontwikkeling van deze nieuwe versie.”


Wat is BICS?

Op verschillende vaarwegen geldt een elektronische meldplicht voor schepen. Schippers moeten dan elektronisch hun reis- en laadgegevens melden aan de vaarwegbeheerder. Hiervoor kunnen zij het door Rijkswaterstaat beschikbaar gestelde BICS gebruiken. Dit is een gratis systeem dat gedownload kan worden op de computer.

⇒ Kijk voor meer informatie over BICS en elektronisch melden op de speciale website.


Gemakkelijk in gebruik

BICS-Versie 6 brengt aanzienlijke verbeteringen met zich mee, belooft Rijkswaterstaat. “De gebruikersinterface is grondig vernieuwd, met een frisse uitstraling die het gebruiksgemak verhoogt. De navigatie binnen de applicatie is verbeterd, waardoor functionaliteiten intuïtiever en gemakkelijker te vinden zijn.”

In maart 2024 start de gefaseerde uitrol van BICS Versie 6. Nieuwe gebruikers ontvangen een brief met een link om ze de nieuwste versie te downloaden. Bestaande gebruikers krijgen binnen enkele weken een melding.

BICS-helpdesk

Volgens Rijkswaterstaat is het vernieuwen en verbeteren van BICS een doorlopend proces. De vaarwegebeheerder zal blijven samenwerken met de sector om waardevolle feedback te verzamelen en zo de prestaties van BICS nog verder te optimaliseren.

Schippers die vragen hebben of geïnteresseerd zijn in het testen van toekomstige BICS-versies of op een andere manier willen bijdragen aan de ontwikkeling van BICS, kunnen  contact opnemen met de BICS-helpdesk.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -