Nieuw veer Dordrecht-Werkendam gaat elektrisch varen

1
(foto gemeente Dordrecht)

Vanaf 2022 vaart een compleet elektrisch veer tussen Dordrecht en Werkendam. Swets ODV Maritiem won met dit voorstel de aanbesteding. De komende twaalf jaar zorgt het Zwijndrechtse bedrijf voor de oversteek van auto’s, vrachtwagens, fietsers en voetgangers tussen de Kop van ‘t Land en de Biesbosch.

Een compleet elektrische veerpont van dit formaat is nieuw voor Nederland. Swets ODV Maritiem laat de veerpont deels in de regio (af)bouwen.

Ambitieus

Duurzaamheid was een belangrijk aspect bij in de aanbesteding. De Dordtse wethouder Rik van der Linden zegt op de site van zijn gemeente: “Dit is echt een mooi resultaat! We wisten dat we in de aanbesteding de lat hoog hebben gelegd, zeker op het gebied van duurzaamheid. Maar je moet ook ambitieus zijn om daar stappen in te zetten. Geweldig dat hier straks een compleet elektrische veerpont vaart. Dat past niet alleen bij onze ambitie, maar ook bij de omgeving. En het feit dat dit in onze regio zorgt voor werk, is een kers op de taart.”

Swets ODV Maritiem vaart nu ook al op de lijn Dordrecht-Werkendam. De huidige veerpont blijft in de vaart totdat de nieuwe klaar is. De gemeente Dordrecht en Altena (waartoe Werkendam behoort) betalen samen voor het veer Dordrecht-Werkendam.

 

1 reactie

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.