Nieuw hoofdstuk voor Scheepsopera Noordereiland

0

Het Rotterdamse Noordereiland is stiekem een schip in de Maas en ooit zal het uitvaren. Met dit idee maken bewoners, als de opvarenden van het schip, een Scheepsopera. Een voorstelling in ontwikkeling die op zaterdag 12 september om 16.00 uur wordt uitgevoerd op het binnenterrein van de Koopvaardijhof.

Dit jaar is er een sterke kindercast. “Ouwe Frans”, een legendarische Noordereilander, voert een indrukwekkende solo uit.

 

Geheim

De plot van de Scheepsopera is simpel: kinderen ontdekken dat het Noordereiland niet aan de grond vastzit en vinden onder het eiland raadselachtige, zacht zoemende dozen. Bij de dozen zien ze allerlei dingen die beelden uit verleden en toekomst met elkaar verbinden.

Een kleine groep kinderen besluit te vertrekken, maar probeert dat geheim te houden. Vanuit dit thema worden uitstapjes naar andere tijden en plaatsen, andere werelden en culturen gemaakt. Uiteindelijk blijkt niet de eindbestemming het geheim, maar de reis zelf.

 

Akte 2

De Scheepsopera is een groeiend project. In 2010 is gestart met de prelude. De jaren daarop is gewerkt aan de eerste akte met elk jaar in september een uitvoering. In 2015 wordt het begin van akte 2 er aan “vastgeknoopt”. In de komende jaren zullen meerdere aktes volgen, tot er uiteindelijk complete opera is. Die zal in de toekomst dan ook in zijn geheel worden opgevoerd.

De Scheepsopera is dit jaar welwillend ondersteund door de Gebiedscommissie Feijenoord en het Deltaport Donatiefonds. Het benodigde geld werd vooral bijeen vergaard door succesvolle crowdfunding via Voor Je Buurt.

 

De opera groeit elk jaar verder aan. Dit is een scene uit de opvoering van 2014.
De opera groeit elk jaar verder aan. Dit is een scene uit de opvoering van 2014.
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.