- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNextlogic sluit vier nieuwe deelnemers aan

Nextlogic sluit vier nieuwe deelnemers aan

- Advertentie -

Delen

Dit jaar heeft Nextlogic vier nieuwe deelnemers aangesloten. Terminal RBC, depot Cetem en barge operators BTT Multimodal Container Services en Felicitas werken voortaan volgens de integrale planning van de containerbinnenvaart in Rotterdam.

De nieuw aangesloten bedrijven zijn voor Nextlogic een volgende stap op weg naar volledige dekking van de integrale planning in de Rotterdamse haven. De opzet is dat hoe meer terminals, depots en barge operators meedoen, hoe efficiënter de afhandeling van de containerbinnenvaart wordt… En daarmee wordt ook het voordeel van alle partners groter.

Betrouwbaarder

Directeur Sijbrand Pot van Nextlogic zegt: “Deelname aan Nextlogic van álle partijen is in ieders belang. Samen met de deelnemers maken we de binnenvaartketen steeds beter. Als iedereen via de integrale planning werkt, worden uitzonderingen verleden tijd. De betrouwbaarheid neemt verder toe en de havenverblijftijd kan dan nog verder dalen. Dat is goed voor alle individuele deelnemers, maar óók voor de sector als geheel. De binnenvaart wordt een nog aantrekkelijkere modaliteit.”

Samen met de deelnemers verbetert Nextlogic de integrale planning voortdurend. Dat leidt tot meer rust in de planning, een hogere betrouwbaarheid in de afhandeling en een verkorte havenverblijftijd, stelt de organisatie. Ten opzichte van 2021 zijn de deelnemende binnenschepen gemiddeld 20 procent sneller klaar, zo blijkt uit cijfers van Havenbedrijf Rotterdam en Nextlogic.

Meer aansluiters verwacht

Nextlogic telt inmiddels negentien deelnemende barge operators, vijf empty depots en zes containerterminals. Bijna twee derde van het totale binnenvaartvolume in de Rotterdamse haven loopt nu via de integrale planning. Meerdere partijen bereiden zich voor om ook aan te sluiten.

“Via deelname aan de integrale planning verwachten wij onze kraan effectiever in te zetten en onze terminalcapaciteit optimaler te gebruiken”, zegt Chris de Rijke van RBC Terminal. “Zo zouden wij de binnenvaart beter kunnen bedienen. Om deze verwachtingen daadwerkelijk te realiseren hopen we dat overige terminals, depots en barge operators zich spoedig aansluiten zodat het systeem nog nuttiger en waardevoller wordt voor alle betrokkenen.’’

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -